Omurga Kanal Daralması

100 Yorum

Omurgamız, bedenimizi taşıyan dik durmamızı sağlayan iskelet sistemini de içinde barındıran bir yapıdır. Omurgamız, omur kemiklerinin üst üste sıralı şekilde bulunmasıyla oluşur. Bu kemiklerle, disklerle bağlar arasında, başımızla leğen kemiğimize kadar bir iskelet oluşturur. Bu iskelet, solunum sistemimiz için hayati önem taşır. Ayrıca gövde hareketlerimiz de iskelet sistemimiz tarafından sağlanır.

Omurgamızı oluşturan omurlar arasındaysa hareket etmeye olanak sağlayan ve bu omurları birbiriyle birleştiren eklemler bulunur. Ayrıca omurgamızın diğer bir özelliğiyse omurilik kanalını barındırmasıdır. Omurgamızı birleştiren eklemlerle diskler arasında bir esneklik bulunur. Genellikle ilerleyen yaşlarda diskler esnekliğini kaybedebilir. Böylece eklemler genişler, kireçlenme veya yumuşak dokuların da kalınlaşmasına  bağlı olarak omurga kanal daralması meydana gelir.

Bu durumu en basit haliyle, çamaşır makinesindeki borularda zamanla biriken kireçlerin, makinaya su gönderirken az göndermesi veya zorlanmasına benzetebiliriz. Omurga kanal daralması da benzer şekilde oluşmaktadır. Omurilikten geçen sinir kanallarının daralması sonucu oluşan ciddi bir rahatsızlıktır. Bu daralma sonucu, sinirler ve omurilik normal görevini yerine getiremez hale gelir.

Omurga Kanal Daralması (Spinal Stenoz) Nedir?

Omurga kanal daralması bacakları doğrudan etkiyen bir rahatsızlıktır. Bacaklara giden tüm sinirlerin sıkışmasına sebep olduğundan her iki bacakta da uyuşma meydana gelir. Genellikle tedavi olunmadığı takdirde bu rahatsızlığın ilerlemesi kuvvetle muhtemeldir. İlerleyen yaşlarda kireçlenme ve kemik erimesine de bağlı daha fazla görülür ancak nadiren de olsa doğuştan gelen bir yatkınlıkta söz konusudur.

Tedavi edilmediği takdirde hastanın yaşam kalitesini yaşanılmaz hale gelecek kötü sonuçlara sebep olabilir. Omurga kanal daralması, tipik belirtileri bacaklarda ki güçsüzlük ve uyuşma olsa da ağrının yeri ve karakteri zaman içinde değişiklik gösterebilir. Hastaların özellikle yürürken bacaklarında aniden oluşan bir boşalma ve güçsüzlük hissi meydana gelir. Sıkışan sinirlerden dolayı omurgada eğrilik oluşabilir.

Omurga kanal daralması belirtileri

Omurga Kanal Daralması Belirtileri

Hastalar bu rahatsızlığı bacaklarında ki uyuşmalarla hissederler. Özellikle yürürken mesafe kısa olsa bile hastada dinlenme ihtiyacını doğurur. Bel fıtığıyla karıştırmamakta gerekir. Bel fıtığında bacağa giden tek bir sinirin bası altında kalması sonucu oluşur. Ancak omurga kanal daralmasıysa daha önce ifade edildiği gibi bacağa giden bir grup sinirlerin sıkışması sonucu oluşur. Böylelikle bel fıtığıyla omurga kanal daralması arasında kısmen de olsa benzerlikler bulunmaktadır.

Bazı hastalar bel fıtığı şikayetiyle doktora gidiyor. Ancak uzman hekim tarafından omurga kanal daralması tanısı konuyor. Bel fıtığında bacaklarda ani ağrı olurken, kanal daralmasında bacaklarda uyuşma ve yavaş yavaş bir ağrı meydana gelir. Fakat omurga kanal daralması şikayetleri kendini, bel fıtığındaki gibi açıkça göstermez. Bunun yerine bazı semptomlar gösterir. Bu belirtilerse;

  • Bel ve boyun bölgesinde ağrı oluşması
  • Belirli mesafede yürüdükten sonra bacakta oluşan güç kaybı, ağrı
  • Bacaklarda uyuşukluk ve his kaybı
  • Bacaklarda oluşan ağrı
  • Bacaklarda meydana gelen kramplar
  • Dik durmakta zorluk çekmek
  • Bağırsak problemleri
  • İdrar kaçırma (ilerleyen dönemlerde)
  • Cinsel güçte azalma (ilerleyen dönmelerde)

Genellikle hastalar; ‘önceden pazara giderken yolda dinlenmek nedir bilmezdim. Ama şimdi 4- 5 kez dinleniyorum.’ gibi şikayetlerle rahatsızlıklarını belirtirler. Bir süre dinlenmek ağrıyı azaltır ve hasta tekrar yürümeye başlayabilir. Bazı hastalarsa sinirlerdeki baskıyı azaltmak için öne eğilerek yürümeye başlar. Bu duruma bağlı olarak genellikle hastalar daha az yürümeye başlar ve ideal kilolarının üzerine çıkmaya başlarlar. Maalesef ideal kilonun üzerine çıkmak tedavi sürecini uzatır.

Lomber Spinal Stenoz (Lumbal Omurga Kanal Daralması) Nedir? – Profesör Doktor Gökhan Demirkıran (Video)

Omurilik kanal daralması genellikle 50 yaş üzeri kişilerde daha yaygın görülür. Yaşlandıkça vücut esnekliğini kaybeder ve kireçlenme oluşur. Böylece omurgada ki dokular kalınlaşmaya başlayarak sinirleri sıkıştırır. Doğuştan bu rahatsızlığa sahip olan hastalarda da 30 yaşından sonra belirtiler kendini göstermeye başlar. Doğuştan gelen omurga kusurları, omurga eğriliği ya da skolyoz ve fıtıklı diskler, dar omuriliğe sahip olunması ve kemik tümörleri; omurga kanal daralmasına neden olan faktörlerdir. Ancak erken teşhisle bu tür sorunların ciddi sorunlara dönüşmesi engellenebilir. Ayrıca hastalığı tetikleyen bazı durumlarda vardır. Bunlar;

  • Ağır bir işte çalışmak
  • İdeal kilonun üzerinde olmak
  • Yaşlanmaya bağlı omurilikte kireçlenmeler oluşması
  • Sigara kullanımı
  • Bel fıtığı
  • Genetik faktörler

Tedavi edilmediği takdirde; omurga kanal daralması, hastanın hayatını ciddi oranda etkiler.

Omurga Kanal Daralması Tedavisi

  • Omurga Kanal Daralması Tanısı;

Eğer yukarıda değinilen belirtiler görülüyorsa mutlaka doktora başvurulması gerekir. Omurga kanal daralması tanısı, öncelikle geniş çaplı bir nörolojik muayene ve sonrasındaysa MR (Manyetik rezonans görüntüleme), bilgisayarlı tomografi, röntgen filmi gibi yöntemler sonucu tanı netleştirilir.

  • Omurga Kanal daralması Tedavisi;

Artık omurga kanal daralması tanısı netleştikten sonra uzman hekim tarafından öncelikle dar kanal ameliyatsız tedavi uygulanacaktır. Eğer hastanın hayat kalitesini etkileyecek kadar şikayetler söz konusuysa cerrahi tedaviye başvurulur. Ama öncelik olarak cerrahi olmayan tedavi yöntemleriyle iyileşme süreci başlatılır.

Aslında ilk aşama olarak ilaç tedavisi yanında egzersizler önerilir. Bunun yanında hasta ideal kilosunun üzerindeyse kilo vermesi istenir. Tüm bunlar sonucunda ağrı devam ediyorsa ancak fizik tedavi uygulanır. İlerleyen aşama da tedaviden sonuç alınmazsa omurilik çevresine enjeksiyonlarla tedavi uygulanır. Eğer hastalık tüm çözüm yöntemlerine rağmen cevap vermiyorsa cerrahi tedavi yöntemi uygulanır.

Kanal Daralması Ameliyatı Nasıl Yapılır Riskleri Nelerdir? Vidalı Dar Kanal Ameliyatı Ne Kadar Sürer – Profesör Doktor Gökhan Demirkıran (Video)

Cerrahi olmayan tedavi yöntemleri;

İlaçla tedavi yöntemi;

Aslında çoğu ağrı, doktorun önerdiği basit ağrı kesicilerle kontrol altına alınabilir. Ancak ağrı kesicilerin uzun kullanımı sonucu çeşitli yan etkileri de yanında getirir. Örneğin uzun süre ağrı kesici kullanımı mide rahatsızlıklarına yol açabilir. Ayrıca yüksek dozda kullanım yapılması, bağımlılık, kabızlık, bulantı gibi etkilere neden olur. Maalesef bazı ağrılar, ağrı kesicilerle geçmediği için hekim tarafından narkotik ağrı kesiciler öneriler. Ancak üzerinde tekrar durulması gerekir ki; mutlaka ama mutlaka doktor gözetiminde ilaç tedavisi başlatılmalı ve devam edilmelidir.

İlaç tedavisi dışında ki tedavi yöntemleri;

Hastalar, genellikle güçlerinde azalmayla hareket etmede güçlük çekerler. Kasların güçlenmesi ve kuvvetin yeniden kazanılması için fizik tedavi ve çeşitli egzersizler önerilebilir. Özellikle hastalara, yüzme ve yürüyüş yapmaları tavsiye edilir. Bu tür eylemler omurga kanal daralması belirtilerini az da olsa azaltmaktadır. Genellikle hastalar, omurga kanal daralması etkisinden dolayı hareketsiz kalmak isterler. Fakat hareketsiz kalmak, özellikle kasların güçsüz ve zayıf kalmasına neden olur. Bu ise ağrıyı arttırır. Ayrıca karın, bel ve bacak kaslarını güçlendirici egzersizler hastalığın azalmasına yardımcı olur.

Omurga kanalı daralması tedavi seçenekleri

İlaç tedavisi ve egzersizler dışında, hasta eğilip kalkarken ve yürüyüş yaparken ekstra dikkatli olması gerekir. Hasta, hayatını omurga kanal daralmasına göre şekillendirmesi gerekir. Yürüyüş esnasında yardımcı olması için baston veya yürüteç tercih edebilir. Ev içi güvenlik, özellikle dikkat edilmesi gereken bir konudur. Ev aletlerinin daha kullanışlı yerlere alınması hastanın hayatına kolaylık sağlayacaktır. Banyoda kayıp düşmeyi engellemek için gerekli önemler ve tedbirler alınması gerekir. Ayrıca ağır işlerde çalışılmaması, hasta için çok önemlidir.

İlaç tedavisi ve egzersizlerle sonuç alınamazsa girişimsel işlemlere başvurmak gerekir. Duruma göre omurilik kanalına ve/veya faset eklemlere yapılacak ilaç enjeksiyonları ile omurilik kanalı geçici olarak rahatlatılabilir.

Cerrahi tedavi yöntemi;

Cerrahi olmayan tedavi yöntemleri yanıt vermediğinde, hastada yürüme ve hareket etmede güçlük çekme gibi durumlarda ameliyata başvurulur. Hastanın hayat kalitesinin düştüğü durumlarda, cerrahi tedavi yöntemi iyi sonuçlar verir. Ayrıca, hastada bağırsak ve idrar torbasıyla ilgili problemlerle bacakta aşırı güçsüzlük yaşama gibi durumlarda tercih edilen bir yöntemdir.

Omurga Kanal Daralması Ameliyatı

En etkili tedavidir. Alanında uzman hekimler tarafından, ameliyatın uygun görüldüğü hastalarda uygulanan cerrahi tedavi yöntemidir. Ameliyatla, omurga kanal çapının genişletilmesi; hastanın omurgasına uygulanan baskının ortadan kalkması ve o bölgede oluşan ağrının dinmesi sağlanır.

Omurga Kanal Ameliyatı

omurilik ve sinirlerdeki baskıyı ortadan kaldırmayı hedefler. Ayrıca dar kanalın yeri ve hangi seviye bir sıkışma olduğu ameliyatın tipini belirler. Ameliyatta, omuriliğin sıkışmasına neden olan disk, kemik ve bağ gibi yapılar gerekirse alınır. Ameliyat esnasında sinirler teker teker görülür. Omurgaya baskı yapan disk veya kemik alınarak, kanal rahatlatılır.

Hasta daha önce ameliyat geçirmediyse ve herhangi bir kırık, bel kayması gibi bir problemi yoksa, yani tek seviyeli bir daralmaysa ameliyatta vida-çubuk kullanımına gerek kalmayabilir. Ancak birden fazla darlık açılması gerektiğinde ameliyat esnasında vida ve çubuklar kullanılarak omurgaların birbiriyle desteklenmesi sağlanabilir. Bu metaller ameliyattan sonra kemik gibi davranacağı için hasta metalleri hissetmeyecektir. Birkaç ay içerisinde kemikler birbirine  kaynayacaktır ve artık yükü omurlar taşımaya başlayacaktır.

Kanal Daralması Ameliyatı Sonrası

Ameliyattan sonra, genellikle hasta birkaç gün içerisinde taburcu edilir. Ameliyatın olduğu aynı veya ertesi günde hasta ayağa kaldırılır. Hastalara ameliyattan sonraki ilk bir haftanın evde geçirilmesi önerilir, ki iyileşme süreci uzamasın. Hastalar, ikinci hafta artık günlük hayatına dönebilir ve evinden dışarıya çıkabilir. Hastanın ağrısıysa üç veya dört ay içerinde biter. Ancak tam iyileşme bir yılı bulur. Bir rehabilitasyon programına başlanması iyileşme sürecini kısaltacaktır.

Omurga kanal daralması ameliyatı sonrasında dikkatli olunması gerekenler;

  • Ameliyat sonrasında yürürken, eğilip kalkarken, merdiven çıkarken özellikle dikkat edilmesi gerekir.
  • Ameliyatlı bölgeyi darbelere karşı korumak gerekir. Hastanın evde ya da işte yürürken destek alabileceği alanların genişletilmesi hastanın hayatını kolaylaştıracaktır.
  • Klozet kullanımı tercih edilmelidir.
  • Hasta ağır şeyler taşımamalıdır.
  • Kas ve kemiklerin güçlenmesi için beslenme biçimi bilinçli bir şekilde seçilmelidir. İyi beslenme iyileşme sürecini hızlandırmaya yardımcı olacaktır.
  • Hastanın yatacağı yatak; eğer belini korumayan bir yataksa, belini koruyabilecek bir yatakla değiştirilmesi gerekir.
  • Doktorun önerdiği egzersizler ihmal edilmeden yapılmalıdır.

Kanal Daralması Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler ve İyileşme Süreci – Profesör Doktor Gökhan Demirkıran (Video)

Omurga kanal daralması ameliyatı risk taşır mı?

Mutlaka alanında uzman ve tecrübeli hekimler tarafından yapılmalıdır. Tecrübeli bir hekimle çok güvenli ve başarılı bir ameliyattır. İleri düzeyde omurga dar kanal rahatsızlığı olan hastalar tedavi olmadığı müddetçe, kendi sağlığında risk oranını kat be kat arttıracaktır.

Her ameliyatta elbette ki riskler vardır. Ancak hastanın yatağa bağlı kalma ve yürüyememe riski, ameliyatın riskinden çok daha tehlikelidir. Bu ameliyatı olan hastaların çoğu, genellikle yürüme mesafesinin kısaldığını ve bacaklarında ki ağrının rahatladığını belirtir. Ameliyat sırasında felç olma ihtimali son derece azdır.

Omurga Kanal Daralması (Spinal Stenoz) Ameliyatı Ankara

Ameliyat bir ile üç saat arası bir sürede gerçekleştiğinden anestezi gerekir. Çok düşük ihtimalle de olsa, ameliyat sırasında omurlara yerleştirilen vidalar uygun şekilde yerleştirilmediğinde; omurlarda kırıklara, sinir dokularında bazı hasarlara sebep olabilir. Bu sebepten ötürü deneyimli bir ekiple titizlikle yapılması, omurga kanal daralması ameliyat risklerini en aza indirilebilir

Omurga kanal daralması, ihmal edilmemesi gereken ciddi bir rahatsızlıktır. Kişi kendinde gözlemediği belirtilerle zaman kaybetmeden bir hekime başvurması gerekir. Ki zaten hastanın hayat kalitesini düşüren rahatsız edici bir hastalık olması, kişiyi tedavi olmaya götürecektir. İlaçla sonuç vermezse, güvenilir bir ekiple ameliyat, yüz güldürücü sonuçlar verir. Yeter ki hasta bu hastalığa gereken hassasiyeti gösterip hekime başvursun.

Omurga kanal daralması hakkında detaylı bilgi için Ankara kliniğim ile irtibata geçebilir, randevu alarak kontrole gelebilirsiniz. Aklınıza takılan soruları bana yorumlar kısmından iletebilirsiniz.

Kanal Daralması Olanların Yorumları

Kanal daralması hastalığı olan kişilerin yorumlarını ve verdiğim cevapları altta bulunan yorumlar kısmında bulabilirsiniz. Altta yer alan yorumlar ve verdiğim cevaplar kesinlikle tanı ve tedavi yerine geçmemektedir. Omurga kanal daralması ile ilgili doğru tanı ve tedavi yöntemi için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Siz de kanal daralması ve omurga kanal daralması ameliyatı ile ilgili aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz.

Önceki yazı
Kifoz Tedavisi ve Ameliyatı
Sonraki yazı
Bel Fıtığı

100 Yorum. Yeni Yorum

  • Yasemin

    Merhaba bende de omurilik kireçlenmesi var bu konuda aydınlatır misiniz doktorlar acil ameliyat diyorlar fakat ben korkuyorum teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Merhaba Yasemin hanım, omurga kireçlenmesi omurganın dejeneratif hastalığıdır. Yaşlanmakla birlikte omurgamızdaki eklem ve bağ dokularda yıpranmalar olur. Bu yıpranmalar sonucu meydana gelen duruma göre (genellikle kanal daralması) ameliyat kararı alınabilir.

    • Radiye

      Merhaba ben 35 yaşındayım sinir damarlarım daralmış belim vee bacaklarda ağrı uyuşma var idrar kaçırma az az başladı 4 vida takılacak dedi dr ama gençsin şimdi olmaz 10 sene sonra dedi

    • Çok geçmiş olsun Radiye hanım. Eğer muayene bulgunuz varsa ve idrar şikayetiniz de varsa ameliyat olmanızda fayda olabilir. İlla vidalı ameliyat yapılmasına gerek olmayabilir. Sizi görüp muayene ettikten sonra karar vermek uygun olacaktır.

  • ÖMER

    BENDE DE VARDI 7 8 AY ÖNCE ÇOK KÖTÜYDÜM ŞİKAYETLER BURADA YAZDIĞININ AYNISIYDI. 5 AY ÖNCE AMELİYAT OLDUM 10 ADET VİDA TAKILDI.ŞİMDİ ESKİ ŞİKAYETLERİM BİTTİ.HAREKETLERDE BİRAZ KISTLAMA OLUYOR AMA 1 SENEYE KADAR DAHADA İYİLEŞME OLACAK.

    Yanıtla
    • Çok geçmiş olsun. Kıstılamalar kısa sürede kalkacaktır. Kontrollerinizi aksatmayın lütfen.

  • Mevlüt

    İsmim mevlüt kanal daralmasi ve fıtık olduğu soylendi ve platin takılacak diyor doktorlar platin ömür boyu kaliyormu ve. İleri yaşlarda soruna yol açıyor mu yardımcı olursanız sevinirim

    Yanıtla
    • Kanal daralması ameliyatlarında illa platin takılmasına gerek yoktur. Eğer takılması gerekirse kısa bir bölgede kanal daralması açıldıktan sonra uygun şekilde yapılırsa ömür boyu kalabilir. İleri yaşlarda ameliyat olduğunuz seviyelerden uygun şekilde kanal daralması yapılırsa problem çıkartmaz.

    • Züleyha

      Meraba yaşım 35 belimde bel fıtıgı ve bel daralması var dedi ve platin takılacakmış ilerde sorun olurmu yaşım genç ve korkuyorum

    • Belinizde kanal daralması ve fıtığınız olsa bile her zaman platin takmaya gerek olmaz. Mümkün olduğunca platin takılmadan yapmaya çalışmak gerekir. Endoskopik ya da mikroskobik kanal daralması ameliyatlarında platin takmaya gerek olmaz.

    • Ayşegül İnce

      Merhaba, eşim Ağustos 2019 da boynunun arkasından omuriliğik daralması ameliyatı oldu ancak ağrılar geçmiyor.Noropatik ağrı ilaçları kullanıyor o zamandan bu yana dulox 60 mg,Perge 150 mg çok ağrı çekiyor yaş 58 ne yapmalıyız öneriniz nedir? Teşekkürler

    • Çok geçmiş olsun. Ameliyatı yapan hekim ile görüşmeniz ve yeniden değerlendirilmesi gerekir.

  • Adil

    Merhaba ben 44yasinda bir bay bel kanal daralma kireclenme bacakta his kaybi idrarda zorlanma kisa mesafelerde bile yuruyemme problemlerim cok artti 6senedir gitmedigim doktor kalmadi her turlu fizik ilac igne tedavileri uygulandi ama sonuc deyismedi ameliyat bile demiyo doktorlar sizden ricam bu soruma cevap vermeniz vida platin sartmi ve olursa iylesme sonucu kac gunde ayaga kalkabilirim siz ne onerirsiniz

    Yanıtla
    • Kanal daralmasında oluşabilecek tüm bulgular sizde mevcut gibi görünüyor. Kanal daralması için ameliyatsız methodların da hespini denemiş gibi görünüyorsunuz. Kanal daralması ameliyatlarında her zaman vida platin takmamız gerekmiyor. Ama bazı durumlarda kesin takılması gerekir. O yüzden muayene olmanızı ve gerekli filmlerin çekilmesi gerekir. Yapılacak ameliyata göre hastanede kalış süreniz değişir ama ertesi gün ayağa kalkarsınız.

  • Onur Karadeniz

    İyi çalışmalar hocam, annem geçen sene ocak ayında köyde merdivenden düştü.Ardından birkaç ay sonra ayaklarında yanma hissi ağrı ve yokuş inememe otobüse binmede zorluklar yaşamaya başladı.İdrar kaçırma problemi de mevcut.İlaçlı MR çekildiğinde boyun bitip sırt omurgasının baslangıcında c7 T2arasında omuriliğe bası yapan ligamanda kireçlenme var.ameliyat gerecek gibi duruyor dediler.Fakat biz kanal darlığından şüpheleniyoruz.Nasıl bir yol izlemeliyiz bilgi verebilir misiniz?çok teşekkürler

    Yanıtla
    • Çok geçmiş olsun. Kanal daralmasında benzer şikayetler olabilir. Travma öyküsü de oluğu için omurga kırığı da olabilir. Bence uygun bir zamanda annenizi muayene edip mr cdlerini inceleyip ona göre görüşlerimi bildireyim.

    • Rauf Durmuş

      66 yaşındayım. 15 senedir daralma var. Yürüyüşlerde zorluk çekiyorum.oturduğumda hemen geçiyor Emar çektirdim.dr ameliyat dedi. Platin takılacak dedi. Ne yapmam lazım. Saygılarımla

    • Platin takılmadan da ameliyat yapılabilir.

  • Figen Can Ergülşen

    Merhaba Gökhan bey,
    Annem 1 yıl önce kanal daralmasından dolayı ameliyat oldu. Ameliyat sonrasında ilk zamanlarda biraz rahatlama olsa da daha sonrasında ağrıları geçmedi. Halen çok ağrı çekiyor. Tekrar ameliyat olduğumuz doktorumuza da gittik ameilattan kaynaklanan bir sıkıntı olmadığını söyledi.Ama ağılara bir sonuç bulamaladık. Fıtık var ama onu rahatsız edecek bir yapıda değil. Aynı zamanda skolyoz var. Bunun yüzdesi çok yüksek olmadığı için sorun olmayacağını söylediler. Nasıl bir yol izlemeliyiz? Neler yapabiliriz? Bize yol gösterebilirseniz çok seviniriz. İstanbuldayız. Bizi yönlendirebileceğiniz bir yer olsursa da çok seviniriz. Şimdeden çok teşekkür ederiz.

    Yanıtla
    • Kanal daralması ameliyatları sonrasında ameliyat olduğu seviye dışındaki diğer seviyelerde de daralmalar olabilir. Skolyoz da varsa kanal daralması ameliyatları sonrasında eğriliklerde artış olabilir.

  • Demet

    Hocam eşimde omurilik ameliyatı oldu fakat yine yürümekte zorlanıyor ve ayağında kısalma meydana geldi ameliyat olalı 6 ay oldu ama yine fazla yuruyemiyor ağrıları yine badladibi yol gosteririseniz minnettar oluruz teşekkürler

    Yanıtla
    • Çok geçmiş olsun. Omurga ameliyatları sonrası kısalma olması beklenen bir durum değildir. Mutlaka bir omurga cerrahına muayene olmanızı öneririm.

  • Sıddık coşar

    Merhaba hocam annemde kanal daralmadı var dediler ama kemik erimesi ve 74 yaşında yaşından dolayı ameliyat zor dediler ameliyatsız veya ufak bir genel cerrahi ameliyatla düzelirmi görüşlerinizi alabilirmiyim nasıl uardımcı olabilirsiniz.

    Yanıtla
    • Kanal daralması için ameliyatsız ilaçlarla omurilik etrafına iğnelerle tedaviler olabileceği gibi kanal daralmasını açabileceğimiz kameralarla ve mikroskopla yapılabilecek küçük cerrahiler de olabilir. Annenizi muayene etmeden karar vermek pek mümkün olmaz maalesef.

  • Tuncay şahin

    Koah hastasıyım belimde kanal daralması var ameliyatı mı riskli bulup ağrı kesici verdiler ameliyat riskimnedir

    Yanıtla
    • Ameliyatların riski sizin genel sağlık durumunuzla alakalıdır. Kanal daralması ameliyatlarında riskler çok fazla değildir. Riskler sizin sağlık durumunuza ve kanal daralmasında yapacağımız ameliyata göre değişikler gösterir.

  • Faruk

    Merhaba hocam spinal stenoz teşhisi kondu gastrointestinal stromal tümör tedavisi için takipteyim ilaç ve fizik tedavi uygulanmıyor ayakta parmakta uyuşma ve ayakta kramp oluyor kalcamda sürekli uyuşma var ne önerirsiniz teşekkürler saygılarımla Ankara da ikamet etmekteyim.skolyozumda var hafif

    Yanıtla
    • Çok geçmiş olsun. Öncelikle muayene olmanızı ve sonrasında mr tomografi ve skolyoz grafisi ile değerlendirilmenizi öneririm. Kanal daralması derecesine göre tedavi planı oluşturulmalıdır.

  • Halime Sağdıç

    Merhaba gökhan bey 30 yaşında bayanım doktor boynumda kanal daralmasi olduğunu söyledi emar istedi ve tansiyonum sürekli 140 90 çıkıyor bu hastaligimin tansiyonla bi ilişkisi var mıdır şimdiden teşekürler

    Yanıtla
    • Kanal daralmasının tansiyon ile ilişkisi direkt olarak yoktur ama fıtığınız varsa baş ağrısı yapabilir. O da tansiyon hastaların tansiyonun yükselmesine neden olur.

  • Mustafa Keskinbıçak

    Gökhan bey merhaba
    Ben 3 ay once aynı anda hem dar kanal hemde boyun fıtıği ameliyatı oldum. Su an Herhangi bir sorunum yok.yanlız sol bacağımin diz uzerinden kalçama kadar olan kısminda uyuşma ve his kaybı var.bir süre sonra geçer dendi ama bir gelişme yok.

    Yanıtla
    • Kanal daralması ameliyatlarında pozisyonlama sırasında bazen olur genellikle 6. Ay civarında geçer.

  • Sezgin GÖKÇE

    hocam merhabalar,anneme (63 yaşında)
    X hastanesinde omurilikte daralma belde sorunlar oldugu söylendi (muayene yapılmadan sadece hasta şikayetleri dinlenilerek) MR ve test istendi bu testlerin ve görüntülemeleirn akabinde ameliyat olması gerektiği ve 6 adet vida takılması gerektiği söylendi,malumunuz ameliyat denilince insan biraz panikliyor ve diğer doktorlarada danışmak istiyor.Aynı segmentte başka bir hastanenin doktoruna test sonuçlarını ve MR görüntülerini ve raporu götürdük,kendisi detaylı bir muayene sonrası MR görüntüleri ve testlere bakıp tanının doğru daralmanın var olduğunu,lakin vücutta genel olarak (ayakta ve belde ileri düzey bi işlev kaybı olmadığını ameliyat süreci için erken olduğunu öncelikli olarak ilaç tedavisi ve egzersiz yüzme vb yapması gerektiği söylendi).
    2 farklı doktor ve 2 farklı yaklaşım olduğu için biraz şüphede kaldık bu durumda tavsiyeniz ne olurdu şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Çok geçmiş olsun bence sizi muayene eden hekime güvenin ama 1 yıl içinde şikayetlerinizde azalma olmaz ise mutlaka başka bir hekimle görüşmenizi tavsiye ederim.

  • Ayşe

    Merhaba hocam ben Ayşe bundan 50 gün önce onur ilik daralması nedeniyle ameliyat oldum ameliyattan önce sağ bacağım uyuşuk ve güçsüzdü ve zaman zaman bu uyuşukluk bütün bedeninde oluyordu ameliyat sonrası doktorum geçicek bunların hepsi dedi ve ameliyatımın çok başarılı geçtiğini söyledi ama 50 gün olmasına rağmen benim uyuşmalarımda ve bacaklarımın güçsüzlüğünde hiç bir düzelme olmadı ve dün gece yine bütün bedenim uyuştu ben çok korkuyorum çünkü uyuşunca bedenim hiç bişey hissetmiyorum Allah korusun öyle kalmaktan çok korkuyorum ne yapmalıyım acaba hocam ? Şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
    • Kanal daralması tüm vücutta uyuşukluk yapmaz. Bunun için nöroloji doktoru ile görüşmenizi tavsiye ederim.

  • Hulya bavli

    Hocam bende de bu kanal daralması var yürürken sıkıntı verio mikro cerrahi şeklinde düzelme olurmu doktorum net bir tedavi uyguladığı yok sadece ağrı kesicilerle idare ediyorum

    Yanıtla
    • Kanal daralması ameliyatlarında mikrocerrahi ve endoskopik cerrahi ile çok iyi sonuçlar alınabilir.

  • Hülya Tetikişci

    İyi günler doktor bey. Benim babam 81 yaşında ve bu ağrıları feci şekilde çekiyor MR çektirdik kanalda daralma var çok kötü ama yaşın var ameliyatın riskli dedi doktorumuz ne yapabiliriz bize yardımcı olabilir misiniz acıları çekilir gibi değil adeta yürüyemiyor inliyor risk çok mu yüksek yapılabilecek bir şeyler varmı şimdiden Allah razı olsun diyorum teşekkür ediyorum.

    Yanıtla
    • Kanal daralması seviyesine göre kameralarla kanalı açılabilir. Bu ameliyatlarda risk çok azdır ama öncesinde değerlendirmekte fayda var. Kanal daralması ameliyatından fayda görüp görmeyeceğine karar vermek gerekir.

  • Zeynep

    Hocam 19 gün oldu omirligte kanal sıkışması ameliyatı olalı fakat sağ üst bacağımın ağrısından dolayı uyuyamıyorum sağa dönsem biraz olsun dayanıyorum ama sola dönmek düz yatmak istesem asla olmuyor ağrıdan kıvranıyorum sanki bıçakla sağ üst bacağım kesiliyor gibi oluyor Hocam bilgiledirirseniz sevinirim ne yapmam lazım teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Bunların olmaması gerekir. Ameliyat olduğunuz hekim ile görüşmenizi tavsiye ederim.

  • Necati Hızal

    Hocam iyi günler 63 yaşındayım bende iki seviyede kanal daralması ve iki adet fıtık var yürüme mesafesinde çok bi sorun yok bazen bacaklarımda uyuşma oluyor ama belimde devamlı ağrı ve hissizlik var ayakta uzun süre duramıyorum daha önce fizik tedavi uygulandı ancak ağrılarım geçmedi gittiğim doktorlar ameliyat olmam gerektiğini 6 veya 8 adet platin takılacağını söyledi ancak İstanbulda bir doktor platinsiz ameliyatla halledeceğini söyledi hangi ameliyatı olacağıma bir türlü karar veremedim sizce benim için hangisi daha randımanlı olur yardımcı olursanız çok sevinirim birde bu şekilde uzun yolda araç kullanmamda sakınca olurmu? Çok teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Açıkçası sizi muayene etmeden bu sorulara cevap vermek zor. Platinin her zaman takılması gerekmez. Platin takılmadan da kanal daralması ameliyatları yapılabilir. Ama duruma göre platin takılması gereken durumlar olabilir. Detaylı bir muayene ve gerekli tetkiklerden sonra hangi ameliyata ya da hangi tedavinin yapılacağına karar vermek gerekir. Geçmiş olsun.

  • Nur

    Hocam
    81 yasindaki annem bel agrisi ve her 2 bacakta guc kaybi ile l3 de yukseklik kaybi nedeniyle amiyat oldu.enfeksiyon kapti ve 1 ay antibiyotik tedavisi gordu.
    8 aydir hala agri ve yuruyememe nedeniyle baska bir doktora goturduk ve kemik erimesi nedeniyle vida gevsemis ayrica kisa vida takilmis.o yuzden revizyon gerektigi soylendi.
    Baska bir yolu var midir?
    Ne onerirsiniz?
    2.bir ameliyati kaldirabilir mi bu yasta bir hasta

    Yanıtla
  • Mehmet Rauf yılmaz

    Selamlar, 77 yaşındayım, 6sene önce bel kayması ameliyatı oldum. Şu anda boyun ve bel dar kanal belirtileri kas güçsüzlüğü dahil hepsi mevcut. Önerinizi rica ediyorum.Teşekkürler.

    Yanıtla
    • Öncelikle sizi ameliyat eden hekimle görüşüp yani problemin ne olduğunu anlamak gerekir. Muayene olmanızı ve gerekli tetkiklerden sonra tedavinize karar vermek gerekir. Çok geçmiş olsun.

  • Ramazan Akmeşe

    L5 kanaldaralmam var iki tarafli. Sol kalca ve. Kuyruk sokumu agrim var. Felc riskim olurmu ameliyat olmasam

    Yanıtla
  • Turan Taş

    Bende omurilik daralması var çok ileri bi boyutta diyorlar herkes geç kalınmış bir ameliyat dedi ve hayati riskten bahsetti napcaz bilmiyorum omurilik ip kadar kalmış diyorlar ne yapmalıyız ameliyat bi çözüm müdür ? Yada ameliyatta bahsettikleri kadar risk var mıdır? Ameliyat sonrası nasıl geçer bilgi verir misiniz?

    Yanıtla
    • Merhaba çok geçmiş olsun. İleri derece kanal daralması ameliyatları riskli olabilir. Ama size yapılacak ameliyata karar verdikten sonra hangi riskler ve ameliyat sonrası bekleneceklerden bahsetmek doğru olacaktır. Anlattığınız kadar şiddetli kanal daralmanız var ise ameliyat olmanız sizin için daha iyi olabilir.

  • Nesrin imren

    Degerli hocam idrar kavurma ve anüste baskı netice pelvik taban ban çöküntü kararı verildi kadın dogum uroliji gastroliji genel cerrah bütün tetiler emarlar vs.netice beyinn sinir dok. Havale tetik kanal daralması omirilikten ve oldum uç hafta oldu idrar kavurma daha fazla anüs baskısı peklik devam bir hoca olarak sabırsızlıkla cevap bekliyorum cicili 4 tane takıldı vida

    Yanıtla
    • Kanal daralması pelvik taban kaslarında çok problem yaratmaz. Şikayetleriniz devam ediyorsa sizi ameliyat eden hekim ile görüşmenizi tavsiye ederim.

  • Melek durdu

    Babam Omurilik daralmasindan ameliyat oldu 15 gun gecti ayaklardaki uyusukluk hala devam ediyo normal mi

    Yanıtla
    • Kanal daralması ameliyatlarından sonra uyuşukluk şikayetleri hemen geçmeyebilir. Bu konuyu sizi ameliyat eden doktor ile konuşmanızı öneririm.

  • Leyla

    Merhaba ben 28 yaşındayım 3 tane fıtık var belimde bide kanal daralmasi çok ağrım var ama doktorlar ameliyat etmiyorlar yaşim genç diye ne yapmalıyım ağrım cok

    Yanıtla
  • Süleyman keskin

    Selamlar saygılar hocam daha önce dar kanal açık ameliyat oldum L4 L5 dört adet vidam var omirilikte şuanda bir üst bölgede oıuştu ve bu benim şuan sağ bacağımın diz kapağından başlayarak ayakla diz arası bölgemi etkiliyor L4 L5 bölgesindeki tüm belden aşağısını uyuşyuruyordu benim durumum ameliyatmış sanırım sormak istediğim şu tekrar ameliyat olursam şimdiki yöntemle vidasız ve küçük bir kesitle mikro cerrahi veya benzeri şekilde ameliyat olma şansım varmıdır saygılar

    Yanıtla
    • Çok geçmiş olsun. Sorduğunuz sorunun cevabı için ek birkaç grafi ve bt çekilip karar verilmesi gerekir. Ve tabii ki mutlaka muayene etmemiz lazım. İnstabilite dediğimiz durum yoksa vidasız ameliyat yapılabilir.

  • Alev

    Merhaba hocam babam 81 yaşında dar kanal amalıyatı olundu belınden 4 vıda takıldı 1 ay oldu halen yanlız yuruyemıyor ve ayaklarda hıs kaybı uyuşukluk var dıyor normalmi?

    Yanıtla
    • 1. ayda yürümekte biraz güçlük uyuşukluk ta olabilir ama bu soruyu en iyisi sizi ameliyat eden hekimle görüşmeniz.

  • selçuk yıldırım

    Sayın hocam eşim şu an 75 yaşında 5 yıl önce dar kanal ameliyatı oldu. platin ve 6 vida takıldı iyi idi bir yıldır azıcık yorulunca her iki bacağında aşırı ağrı oluşuyor adeta kıvranıyor.Nedeni ne olabilir ve ne yapılabilir.

    Yanıtla
    • Yüksek ihtimal komşu segment yani ameliyat olduğu yerin komşu bölgelerinde kanal daralması olmuştur.

  • Zeynep

    Merabalar babannem 80 yaşında ve lomber stenoz tanısı konuldu ve ameliyattan başka çaresi olmadığını söylediler yaşından dolayı biraz tedirginiz bu ameliyatı olmalı mı? Bir tehlikesi var mı?

    Yanıtla
    • Ameliyat riskleri yapılacak ameliyata göre değişkenlik göstermekle birlikte hastanın mevcut sağlık durumu da bunu etkiler. Ameliyat olmayı planladığınız doktorla bunları tartışmanızda fayda var. Mümkünse vidasız ameliyat olmanızı tavsiye ederim.

  • Hatice

    Merhaba,
    7ay önce kanal darlığı için ameliyat oldum. Belime 3 tane platin takıldı. Normalde hiç bir sıkıntım yoktu. Fakat yaklaşık 1-1,5 ay önce sağ kasığımda ve sol üst bacağımin üst kısmında küçük çaplı ara ara ağrı oluştu. Kasık ağrısı geçti fakat üst bacağındaki ağrı devam ediyor. İstanbul’da yaşıyorum orada bazen ama hissedilir anlık ağrılar ufak udak vuruyordu. Şimdi karadenizdeyim. Birazda ayakta fazla kalıyorum. Yürüyüş yaparken ağrı vurmuyor fakat gün ortasında yada gün sonunda daha keskin ağrı oluşuyor. Dinlendigimde geçiyor. Ağrı sebebini yorgunluğa ve iklim değişikliğine vuruyorum. Mr röntgen çekildim ve yakında tomografi de çekilecek. Buradaki doktorlarda açıklayıcı değil. Açıkçası endişeliyim. İstanbul’daki doktorum yürüyüş dışında başka bir egzersiz vermemişti fırsat buldukça. Mesafelerin uzatarak yürüyorum 10000 adım kadar rahat yürüyorum. Eğilmem gerektiğinde oturup kalkarken dikkat ediyorum. Çok ağır birşey kaldırıyorum. Sizce bu ağrı normal mi? Zamanla geçecek mi?

    Yanıtla
  • Kevser Karabekiroğlu

    İyi günler hocam. Kanal darlığı, fıtık, kireçlenme, ameliyatı gerektirmeyecek seviyede skolyaz var.Çok sık bel tutulması yaşıyorum.Kanal darlığı ameliyatında diğer şikayetler de (fıtık, kireçlenme vs) gideriliyor mu? Ameliyat sonrası bu tutulumlar geçer mi? Teşekkür ediyorum.

    Yanıtla
    • Sizi muayene etmeden ve incelemeden bu sorularınızın cevabını vermem mümkün değil.

  • Hulya

    Merhaba Gokhan bey.20 yildir boyun agrilari cekiyorjm kirecleme ve 3 tane disk kaymasi var.Belimdede disk kaymasi var.Fizik tedavisi goruyirum .Ayrica devamli eklemlerimde inflamasyon oluyor.Son bir senedir kol dirseklerimde cok agrilarim var.Gecen sene araba kazasi yaptim.Bir hafta once mr cekildim belim ve boynumdan.Boyun ve bel omurilikte daralma teshis edildi.
    Kazanin bununla alakasi olabilirmi?

    Yanıtla
  • Sema

    İntervertebral disklerinde dejenerasyona bağlı T2 AG’lerde intensite kaybı izlendi.

    L5-S1 diskinde diffüz anüler taşma izlendi. Nöral foramenler daralmıştır. Ne anlama geliyor

    L4-5 diskinde geniş tabanlı posterior protrüzyon izlendi. Nöral foramenler daralmıştır. Spinal kanalda ileri derecede stenoz izlendi. Bilateral L5 sinir kökleri basılanmıştır.

    L3-4 diskinde diffüz anüler taşma izlendi. Nöral foramenler daralmıştır. Diğer intervertebral disklerde taşma ya da herniasyon bulgusu saptanmamıştır.

    Yanıtla
  • Celal

    Hocam 35 yasindayim mr kontrollerinde ileri derece omuruilik yolu darligi teshisi konuldu, fakat guc kaybim yok sag bacagimda bazen kramp girmesi ara sira olan hafif uyusmalar disinda belirtim cok yok?fakat mr i goren her hoca durum cok kotu diyor? Ne yapmaliyim?

    Yanıtla
    • Sizin yaşınızda kanal daralması çok önemli uygun zamanınızda gelin görelim. Vidasız ameliyat yapılabilir.

  • AYLİN

    Doktor bey merhaba.Annem 72 yaşında ve 3 hafta önce kanal daralması ve aynı bölgede oluşan fıtıktan ameliyat oldu.4 adet vida takıldı.Sol kalçadan ayaga kadar ameliyat oncesı agrıları vardı.Ameliyat olduktan sonra sol bacagı ve ayagı tam açılmadı.Ayrıca özellikle geceleri sol kalçadan aşağıya komple dayanılmaz ağrıları var.3 haftadır gece uykusu yok,agrıdan sabahlıyor.Ameliyat eden doktor,1 hafta önce endol ve neruda 300 mg verdi.Ama hic bir faydasını görmedi.Bu durum normal midir?Ne yapılabilir,caresiz kaldık.Teşekkurler.

    Yanıtla
  • SUEL NUR

    ANNEM DARALMA VE BEL FITIĞI AMELİYATI OLDU 7 VİDA TAKTILAR. YAKLAŞIK BİR HAFTA OLDU ANCAK BACAK VE AYAK AĞRILARI DEVAM EDİYOR. NORMAL MİDİR

    Yanıtla
  • Birgül

    Annem kanal daralması amaliyatı oldu 10 tane vida koymuşlar 4 gün oldu bacaklarında ağrı var var yürümesine sıkıntı var nedendir acaba

    Yanıtla
    • Ameliyat olduğunuz doktorla konuşmanızı tavsiye ederim. Ben ameliyatın ertesi günü hastalarımı yürütürüm.

  • Nagihan uygun

    Hocam merhaba annem 70 yaşında omurilik daralmasi ve fıtık devalmi yatıyor kalkamiyor 100 kilo üstü seker tansiyon hastası platin ameliyatı sadece bir doktor yapıyor çok riskli oksada olmasada risk büyük diyorlar kesi olamadan robotik olarak sonuç almamuz mumkunmu

    Yanıtla
  • Bekir

    Merhabalar Hocam Ben 41 yaşındayım ,35 gün evvel patlamış fıtık ve tek seviye platinsiz kapalı ameliyat oldum bacak ağrılarım geçti ama belim halen ağrıyor sizce bu ağrılar geçer mi ,yoksa doktorun dediği gibi bu ameliyatın sadece beş ve kalça ağrılarına mı faydası var ?

    Yanıtla
  • kemal ışık

    merhaba hocam,annemde omirilik kanal daralması olduğuna dair teşhis konuldu ve cerrahi boyutta olduğu söylendi.Araştırmalarımız sonucunda robotik cerrahi ile ameliyatın çok daha az riskli olduğu bilgisine ulaştık.Türkiyede bu tür bir rahatsızlık için robotik cerrahi kullanımı mümkün müdür?Siz böyle bir tedaviyi yapıyor musunuz?

    Yanıtla
    • Türkiye’de maalesef omurga ameliyatları için robot yok. Ayrıca robotik ameliyatlarda riskin az olduğuna dair bir kanıtta yok.

  • Sahra kavak

    Merhaba hocam önceliğim başarılarınızın daim olması dileğiyle sözlerime başlamak istiyorum 45 yaşındayım (erkek)2017 2022 şu an boyun kanal daralması 7 mm 4 fıtık sol kol ve sağ kol uyuşma daha önceleri elektriklenme oluyordu şu an yok sol göğsümden arka kürek kamiğine kadar sıcaklık oluyor yanma uyuşukluk oluyor muayeneye gittiğim fizik tedavi Prof Dr ciddi derecede daralma var dedi 12 olması gereken 7 m daralma var dedi ameliyat dedi hiç ameliyat olmadım Eğerti ameliyat olursam atel veya platin şartmı fıtığı ve daralmayı boşaltırken vida beta hareketli platin takılması gereklimi saygılar hocam İzmir’den mesaj iletiyorum bilgilendirirseniz çok müteşşekür olurum son olarak cerrahi müdahale de (ameliyat) ediyormusunuz 👋🙏

    Yanıtla
    • Kanal daralması önden fıtık basısı ile oluşmuşsa önden açmak gerekir. Arkadan oluyorsa arkadan açmak gerekir. Bu durumların istinai halleri vardır ama önden yapıldığında platin takilması gerekir. Bu platin protez (hareketli) ya da füzyon için vida, plak, kafes olabilir.

  • Gürkan

    Merhaba hocam annemde kanal daralması var ve ileri derece kemik erimesi dr ameliyat dedi sırtında dayanılmayacak derece ağri giriyor arada bu ameliyat pek sırt agrısına iyi gelmiyeceğini söyledi nedir sizin yorumunuz teşekkür ediyorum

    Yanıtla
  • Şengül Caner

    Merhaba hocam ben 41 yaşındayım belimde kanal daralması var dokturum 1 kanalın tamamen kapandiginı ve 2 kanaldada yüzde 50 kapandigini soyledi artık 100 mt reden fazla yürüyemiyorum ama platin takilmasi gerekebilir dedi doktor ama platin istemiyorum siz ne önerirsiniz yonlendirir seniz çok sevinirim

    Yanıtla
    • Platin takılmadan da yapılabilecek ameliyatlar var ama uygun olup olmadığınızı anlamak için muayene etmeli ve gerekli tetkileri yaptıktan sonra karar vermek gerekir.

  • Dilek siyavişoglu

    Hocam annemde ilerlemiş bir kanal daralması var. Güç kaybı ve bacakta bazen boşalmalar oluyor.ayrica nöroloji de motörnoran hastalığından süphelendi. Tanı koymadı henüz.
    Benim sorum kanal daralmasinda vücutta güç kaybı ile birlikte seğirme de olur mu?
    Bir çıkmaza girdik. Ne yapabiliriz. Nerden yol izlemeliyim

    Yanıtla
    • Kanal daralmasında güç kaybı olmaz. Hasta biraz yürüdükten sonra bacaklarının gücünün azaldığını hisseder ama güç kaybı olmaz. Seyirme ve dengesizlik olabilir. Nöroloji doktorunuzla ve omurga ile ilgilenen bir ortopedist ile görüşmenizi tavsiye ederim.

  • Sadettin

    Merhabalar Iyı calişmalar babam 72 yasında şeker hastası tansıyon hastası parkinson hastası mr flimlerınde kanal daralması teshısı konuldu 100 m yurudugunde dınlenmek zorunda kalıyor.devamlı kabızlık sıkıntısı cekıyor.doktorlar acık amelıyat yapıp platin takılacagını soyledıler.kapalı ameliyat yapuyormusunuz yada tavsıyenız nedır mr sonuclarını gonderebılırım cok tesekkur ederım

    Yanıtla
    • Kanal daralmasında kapalı ameliyat yapılabilir ama bunun için bazı gereklilikler vardır. Babanızı muayene edip grafi tomografi ve mrlarınızı değerlendirmek gerekir.

  • Büşra

    Hocam merhaba 26 yaşındayım 3 ay önce bel fıtığı ameliyatı oldum mikrocerrahi yöntemi ile. Sol ayağımda ve bacağımda damar seğirmesi başladı tekrardan ve kalça ağrım oluyor endişelenmeli miyim

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.