Skolyoz Korsesi

48 Yorum

Omurgamızın yana  eğilmeleriyle oluşan skolyoz, pek sık rastlanmasa da azımsanamayacak kadar mağduru olan bir omurga rahatsızlığıdır. Türkiye’de 2 milyonun üzerinde insanın sahip olduğu düşünülen bu rahatsızlığın genelde sebebi bilinmemekle beraber birkaç farklı nedeni bulunabilir.

Skolyoz doğuştan geliyor olabilir.  Bu durumda gebelik döneminden kalan bir problem sonucu ortaya çıkar. Beyin  felci sonucunda ya da kas ve sinir hastalıklarına bağlı da görülebilir. Genellikle  normal gelişen bir omurgada, nedeni belli olmadan aniden baş gösterebilir.  Bel ağrıları, sırttaki kozmetik kusurlar, gözle görülen bel eğiklikleri gibi belirtilerle kendisini gösteren skolyoz, tam olarak tedavi edilemese de eğriliğin durdurulması adına skolyoz korsesi kullanılır.

Skolyoz Korsesi Nedir?

Skolyoz korsesi, skolyozlu bireyin omurgalarındaki eğriliklerin, rahatsızlık tam olarak tedavi edilemediğinden, şimdilik artmasını önlemek için tasarlanan, genellikle içerden giyilen ama dışarıdan da giyilebilen modelleri olan giysidir. Kişiye özel olarak üretilir.

Ne Kadar Kullanılır?

Kemik gelişimi tamamlana dek takılan korselerin kullanım süresi eğriliğin büyüklüğüne göre değişir ve bu genelde ergenliğin bitişine kadar devam eder. Çocuklukta konulan teşhislerde ve bazı durumlarda bu süre yıllar bazında uzayabilir. Kullanım zamanları ve amaçlarına göre farklı skolyoz korse tipleri mevcuttur.

Kişiye özel skolyoz tedavisi

Skolyoz Korse Tipleri

  • Milwaukee korsesi, bir CTLSO’dur. Postop dönem (ameliyat sonrası) için kullanılan bu tip korseler genelde ağır,metal materyal yoğunluklu, dıştan giyilen eski tip bir korse olduğundan pek tercih edilmez.
  • Boston korsesi (TLSO) günümüzde en çok tavsiye edilen ve Türkiye’de sıklıkla kullanılan korse tipleri içerisinde yer alan bu korse, tüm vücudu sarıp omurga hareketlerini büyük ölçüde kısıtlamak ve eğriliği düzeltmek amacıyla kullanılan korsedir. Genellikle kalça hizasından başlayıp, göğüs bölgesine kadar uzanan korse tipidir. Kıyafetlerin içinden giyilebilir ve görece konforlu olması sebebiyle çokça tercih edilir.
  • Wilmington korsesi, Boston korsesine benzer yapıdadır. Ön tarafından kapatılabilir ve yine Boston korsesi ile benzer materyallerden kişiye özel olarak üretilir.
  • Gece korsesi, kişiye özel hafif bir materyal olan plastikten yalnızca uyku sırasında kullanılması için üretilir. Diğer korse modellerinden kalıbın alınması sırasında uygulanan teknikler sayesinde ayrılır ve bu sayede sırt bölgesine daha büyük bir baskı uygular.
  • Rigo-Cheneau korsesi, kişiye özel asimetrik yapılan korse tipidir. Eğriliklere göre bası noktaları değişiklik gösterir. Baskı sonucu eğriliğin kaçması için boşlukları vardır.
  • Spine-Cor korsesi, yumuşak bezden ve çeşitli bantlardan oluşan bir korsedir. Fakat gece korsesi ve bu yumuşak korsenin başarısız sonuçları oldukça fazladır.

Skolyoz Korsesi İçin Ölçü Nasıl Alınır?

Korse tedavisi kişiye özel yapılmalıdır. Daha önceden hazırlanmış skolyoz korseleri, çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Bu sorunların başında hijyen, baskılama ve konfor sorunları gelir. Tedavi başlangıcında doktorun önerdiği korse çeşidi için ölçü alınır. Ancak bu noktada hastaların aklını bir soru kurcalayabilir. Skolyoz korsesi için ölçü nasıl alınır? Skolyoz korsesi ölçüsü, alçılama yoluyla ya da bilgisayar yardımıyla alınır.

  1. İlk olarak hastanın özel bir pano önünde belirli bölgelerine işaretlemeler yapılır.
  2. İkinci olarak yapılan bu işaretlemeler referans noktaları kabul edilerek, hastanın çevre ölçüleri alınır.
  3. Daha sonra hastanın takibi için fotoğrafları çekilir.
  4. Son aşamada ise hastanın vücuduna alçılama yapılarak korsenin kalıbı çıkarılır.
  5. Bilgisayar ve kameral yardımıyla çocuğun yüzeysel görüntüsü alınarak ölçü de alınabilir

Skolyoz Korse Tedavisi

Skolyoz genelde ergenlik döneminde kendisini gösterse de çocuklar ve yetişkinlerde de bulunabilir. Ergenlik ve çocukluk dönemindeki skolyoz vakaları için, eğer eğrilik 20-25 ila 45 derece arasında ise skolyoz korse tedavisi tercih edilir. Skolyoz korse desteği yalnızca belirli eğrilik açıları için kullanılır. 45 dereceden fazla eğrilikler için genellikle ameliyat tedavisi uygulanır.

Skolyoz Korse ile Düzelir mi?

Unutmamak gerekir ki korse tedavisi  skolyozu tamamen ortadan kaldırmaz. Yani skolyoz korse ile düzelir mi? Sorusunun cevabı maalesef hayır. Korse tedavisi sırasında eğrilik düzelse bile korse çıkartılınca eğrilik 24 saat sonra eski haline geri döner. Ancak korse kullanımı hastanın mevcut durumunu korumasını sağlar ve skolyozun ilerlemesine engel olur. Eğriliklerin ilerlememesi adına, iskelet gelişimi tamamlana kadar korse ve yardımcı tedaviler kullanılır. Genellikle ergenlerde tedavide üst aşamalara çıkıldığında 20 saatten fazla korse kullanımı önerilir. Birçok ortopedist günde en az 18 saatlik kullanımlar önerse de ideal kullanım süresinin 23 saat olduğunu söylemektedir.

Skolyoz korse tedavisi tanının koyulmasından başlar ve aşamalarla ilerler. Skolyozun teşhisi genellikle gözlem ve çeşitli görüntüleme yöntemleri kullanılarak yapılır. Yetişkinlerde gözlemin yanı sıra vakanın şiddetine göre bilgisayarlı tomografi (BT) veya Manyetik rezonans (MR) kullanılabilir. Vakanın skolyoz teşhisi için eğriliğin 10 dereceden fazla olması gerekir. 10 dereceden küçük eğrilikler skolyoz değil, spinal asimetri olarak adlandırılır.

İnstagram Hesabımda Skolyoz ile İlgili Güncel Bilgiler Paylaşıyorum. Takip Etmeyi Unutmayın!

Skolyozun Dereceleri

  • Hafif skolyoz, omurlardaki eğriliğin 10 ila 20 derecenin arasında olduğu skolyoz tipidir. Genellikle tedavi gerektirmez ancak hasta olası bir ilerleme durumu için belirli aralıklarla muayene edilmelidir. Bu eğriliklerde skolyoza özgü egzersiler yapılabilir.
  • Orta derece skolyoz, eğriliğin 20 ila 45 derece arasında olduğu genelde çocuk ve ergenlerde kendisini hafif semptomlarla gösteren tiptir. Bu skolyoz tipinde cerrahi işlem tercih edilmez. Genelde iskelet gelişimi devam edene dek korse tedavisi uygulanır.
  • Şiddetli skolyoz, eğriliğin 45 derece ve üstü olduğu durumlarda kullanılan bir tabirdir. Bu noktada korse tedavisi yerine cerrahi işlemler tercih edilir. Skolyoz ameliyatı ortalama 3-4 saat sürmektedir.

Skolyoz tedavi edilmezse bazı problemler ortaya çıkabilir. İlerlemesi durulmayan bir skolyoz vakası göğüs kafesini etkileyeceğinden hastada nefes darlığı ve bazı kalp rahatsızlıkları gözlemlenebilir. Bunun yanında ilerleyen skolyoz kozmetik bazı sorunlar doğurabilir.

Özel kolyoz korsesi ankara

Skolyoz Korsesinin Avantajları

Skolyozu olan hastalar günlük işleri ile ilgilenirken rahatsızlıklarının ilerlememesi adına korse kullanır. Bu hastalar için skolyoz korsenin avantajları vardır. Hastalar genellikle kıyafet içine giyilen, dışından görünmeyen bu korseleri oldukça rahat kullanabilir. Günümüzde üretilen korseler eski modellerine göre oldukça konforlu ve rahattır.

Cerrahi işlemler göz önüne alındığında erken tanı koyulmuş bir skolyoz hastası korse tedavisi ile hastalığın ilerlemesini durdurabilir; böylece genellikle skolyoz ameliyatına ihtiyaç duyulmaz. Ayrıca skolyoz, muhtemel kalp ve akciğer problemlerine yol açtığından bu gibi olası durumların da -hastalığın ilerleyişini durdurmak suretiyle önüne geçilir.

Skolyoz Korsesi Zararları

Konu pek sık duyulmayan bir rahatsızlık ile ilgili olduğundan, insanların korkması ve skolyoz korsesi zararları gibi araştırmalar yapması doğaldır. Orta ve bazı durumlarda doktorun da görüşüne bağlı olarak hafif şiddetli skolyoz vakalarında korse kullanılır. Skolyoz korsesi diğer korselerden farklı olarak sırtın bazı bölümlerine baskı yapmak için üretilir. Bu nedenle sırtta, özellikle korse tedavisi başlangıcında, bir miktar rahatsızlık hissedilebilir.

Bunun dışında bazı durumlarda ciltte çeşitli kızarıklıklar oluşabilir. Bu kızarıklıklar genellikle korsenin çıkarılmasından sonra,  30 dk içinde geçer. Eğer geçmiyorsa doktora başvurulmalı ve korse hakkında birkaç düzenleme yapılmalıdır.

Korse kullanımı sırasında korsenin baskı yaptığı noktalarda bazı yaralar oluşabilir. Bunun oluşmasını önlemek için alkol ile masaj yapmak iyi bir yoldur. Bu sayede cilt o bölgede kalınlaşır ve baskılar yaralara neden olmaz.

Skolyoz korseleri kesinlikle nefes darlığına yol açmaz.

Skolyoz Korsesi Fiyatları

Günümüzde, skolyoz vakalarında, insanlar için korsenin fiyatı da tedavinin kendisi kadar önemli olabiliyor. Hastaların tedavi süreci boyunca kullanacağı bu medikal ürünlerin kişiye özel olarak üretilmesi uygundur. Genelde aynı materyaller kullanılsa da vakanın şiddetine göre farklı korse türleri ve tedavi süreçleri uygulanabileceğinden skolyoz korsesi fiyatları kişiye özel olarak belirlenmelidir. Tedavide doktorunuzun testler sonucunda kişiye özel önereceği skolyoz korselerini tercih etmek, tedavi süreci için çok önemlidir.

Çocuklarda Skolyoz Korsesi

Genellikle ergenlik döneminde kendisini gösterse de skolyoz çocuklar için de ciddi bir risk taşır. Özellikle kız çocuklarında görülmektedir. 10 ila 13 yaş arası kız çocukları ya da 9-12 yaş aralığında erken büyüme dönemindeki erkek çocuklarda erken teşhis çok önemlidir. Aksi halde bu dönemde çok hızlı büyüdüklerinden, hastalık ciddi oranda ilerleyebilir. Çocuklarda belirleyici bir semptom görülmeyebilir. Yine de bazı durumlarda şiddetli olmayan bir ağrı doktora gitmek için iyi bir işarettir.

Genellikle ayakta durma testi uygulanarak hastalığın teşhisi yapılır. Bu testte ayaklar birleştirilir. Eller , avuçlar birbirine yapışacak şekilde birleştirilir ve birleşen ellerin parmakları iki ayağın tam ortasını gösterecek şekilde aşağı bakar. Bu pozisyonda eğilen kişinin sırtının bir tarafı 1 cm kadar daha yukarıda veya aşağıda ise kişiye diğer bazı testlerle birlikte doktor tarafından skolyoz tanısı konur. Çocuklarda skolyoz korsesi kullanımı hastalığın şiddetine göre belirlenir. Hafif şiddetli hastalarda yalnızca gözlem tavsiye edilirken orta şiddetli hastalarda korse kullanımı genellikle gereklidir.

Yetişkinlerde Skolyoz Korsesi

Yetişkin vakalarda genellikle dejeneratif skolyoz görülür. Bu yaşlanmaya bağlı olarak görülen bir skolyoz şeklidir. Bununla beraber daha önceden keşfedilmemiş ve ilerlemiş bir pediatrik skolyoz da olabilir. Tanının iskelet büyümesi tamamlandıktan sonra koyulması (erişkinlik döneminde) nedeniyle yetişkin skolyoz olarak adlandırılır.

Yetişkinlerde skolyoz korsesi genel olarak tavsiye edilmez. Skolyoz korsesi, hastalığın ilerleyişini durdurmada ergen ve çocuklarda kullanılır. Genelde kullanılan model Boston korsesi modelidir. Bu korse omurganın hareketini sınırlamak üzere tasarlandığından yetişkinlere önerilmez.  Sebep olabileceği bazı olumsuz durumlar büyüme dönemlerinde atlatılabilirken yetişkinlerde bu yapılamaz. Aynı zamanda bir yetişkinin gün içerisinde sürekli korse takması fikri hastalara konforlu görünmez. Bu nedenle orta ve hafif şiddetli yetişkin skolyoz vakalarında genellikle destek tedaviler kullanılır.

İpli Skolyoz Ameliyatı ile İlgili Yazımı Okumayı Unutmayın!

Skolyoz Korsesi Ankara

Hastalığın tedavisinde yetişkin bireyler için genelde konservatif tedavi uygulanır. Bu hastanın yakından gözlemlendiği bir tedavi yöntemidir. Bununla birlikte hastanın mevcut hafif ağrılarının giderilmesinde reçetesiz ağrı kesiciler kullanılabilir. Ağrı kesiciler ile birlikte doktorla, hastaların mevcut durumunu ve sağlığını korumak için bazı egzersizler de önerebilir. Bu duruş egzersizleri, yüzme gibi hafif egzersizlerdir.

Bazı yetişkin skolyoz vakalarında destek tedaviler ve basit ağrı kesiciler yetersiz kalır. Bu durumda doktor cerrahi yönteme başvurabilir. Ancak bu, pek tercih edilmez. Ameliyat sırasında ve sonrasında oluşabilecek bazı durumlar risk taşır. Bu nedenle ameliyat tedavisi son çare olarak ele alınır.

Skolyoz korsesi ile ilgili aklınıza takılan soruları bana altta bulunan yorumlar kısmından iletebilirsiniz. Korse tedavisi almak için Ankra kliniğim ile irtibata geçebilir randevu alarak kontrole gelebilirsiniz.

Skolyoz Korsesi Takanların Yorumları

Skolyoz korsesi kullanan kişilerin yorumlarını ve verdiğim cevapları altta bulunan yorumlar kısmında bulabilirsiniz. Altta yer alan yorumlar ve verdiğim cevaplar kesinlikle tanı ve tedavi yerine geçmemektedir. Doğru tanı ve tedavi yöntemi için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız.

Siz de skolyoz korsesi ile ilgili aklınıza takılan soruları yorumlar kısmından bana iletebilirsiniz.

Önceki yazı
Omurga Tümörü
Sonraki yazı
Omurga Kırığı

48 Yorum. Yeni Yorum

  • Hatice

    Merhaba spinecor korse şuanda Türkiye ‘de kullanılıyor mu ve başarı olasılığı diğerlerine göre nedir

    Yanıtla
    • Spinecor korsesi çok umut vaad eden bir korseydi fakat son yayınlarda başarısız olduğunu biliyoruz. Günümüzde sert ve tam gün kullanılan skolyoz korseleri başarılıdır.

  • Muharrem Top

    Hocam selamlar. 53 yaşındayım, çocuk felci kaynaklı skolyozum var. Bel bölgemin hafif üzerinde, bazen sırtın yukarı bölümlerine uzanan ve son bir yıldır artan ağrılarım oluyor. Bir-iki kere Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanına kontrol yaptırdım. Film falan çekildi, eğrilik göründü (derecesi şu an aklımda değil) fakat ağrı kesici ve hareket vermekten öteye bir tedavi verilmedi (belki gerekli olan da buydu bilemiyorum). Skolyoz korsesini araştırırken size rastladım ve uzmanlığınızdan bilgi almak istedim. Benim ağrılarım gün içerisinde çok rahatsız etmiyor, fakat gece yatağa yattığımda ya da gün içinde kanepeye/koltuğa uzandığımda çok fazla ağrı yapıyor. Bazen ağrı kesici alıyorum bazen de beraberinde ağrı kesici yağlar sürüyorum. Sabah kalktığımda ağrının %85-90 civarında azaldığını görüyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Saygılar.

    Yanıtla
    • Çocuk felcine bağlı oluşmuş skolyozlar sert eğriliklerdir ve skolyoz korsesine iyi yanıt vermezler. Skolyoza bağlı kaslar ve eklemlerden kaynaklı ağrılarınız oluyor olabilir. Mutlaka bir omurga cerrahına muayene olup ona göre tedavi olmanızı tavsiye ederim.

  • Kadit

    Fiyat nedir 3d skolyoz korsesisin

    Yanıtla
    • Skolyozda korse tedavisinde malzemelerin çok kaliteli olması ve yapan kişilerin tecrübesi son derece önemlidir. Skolyoz korsesi skolyoz eğrisine göre kişiye özel olarak yapılmalıdır, korse fiyatları yapan yerlere göre değişiklik gösterir.

  • Yusuf

    Hocam ben 17 yaşındayım %19 omurga eğriliğim olduğu söylendi. Beş çeşit basit kısa hareketler verildi. korse ya da başka bir şey söylenmedi. benim bu eğriliğim bu hareketlerle düzelir mi yoksa bir korse kullanmalı mıyım? ilginiz için şimdiden teşekkürler.

    Yanıtla
    • Büyümesini tamamlamış kişilerde korse tedavisi skolyoz için önermiyoruz. 19 derecelik eğrilik için zaten korse tedavisine gerek yoktur. Eğriliğiniz egzersizlerle çok az azalır ama düzelme olmaz.

  • Nilay

    Merhaba ben 19 yaşımdayım ve omzlarımı ve sırtımı dik tutamıyorum dik durduğum zaman sırtım çok ağrıyor ve eğri duruyorum yürüdüğüm zaman yada oturduğum zaman asla sırtımı dik tutamıyorum korse takarsan duruş bozukluluğum ve ağrım geçermi

    Yanıtla
    • Korse tedavisi eğriliğin ilerleyeceğini tahmin ettiğimiz eğriliklerde büyüme potansiyeli olan kişilerde önerilmektedir. Yani sizin duruş bozukluğunuz ve ağrılarınza faydası olmaz. Öncelikle muayene olup sizin ağrılarınızın sebebini bulmalı sonrasında ona göre tedavi planı oluşturmalıyız.

  • Anonim kız

    Selam ben 17 yasındayım 4 aydır korse kullanıyorum baston olandan 46 dereceden 35 e düştü 3 ayda derecem vucut esnekliği de cok önemli yaşınız büyük diye korse takmamazlık yapmayın bence 🤗 işe yarayabilir imkansız değil

    Yanıtla
    • Korse tedavisi erişkin yaş hastalarda önerilmemektedir. Korseyi ömür boyu kullanmanız mümkün değil. Korsenizi çıkarttığınız zaman eğrilik tekrar eski haline geri gelecektir.Korse tedavisinin amacı eğriliği düzeltmek değil ilerlemesini durdurmaktır.

  • Satı çakır

    Kızım 14 yaşında 41 derece s skolyozu varmış.1.5 ay oldu korse artı egzersiz e başlayalı.iyi gidiyordu alışmıştı baya.ama bacağında uyuşma olunca belindeki baskı yerinde morarmayı görünce korktum çıkarttırdım.hafta sonu olduğu için 2 gün korse takamadı .başamı döndük şindi boşamı gitti emeklerimiz.korsecimizle yarın görüşeceğiz.sadece shroth ile mücadelemize devam etsek şansımız ne olur acaba

    Yanıtla
    • 41 derece eğriliklerde tek başına schroth tedavisi olmaz. Korse ile baskı noktalarında renk değişikleri olması normaldir. Ama bu renk değişikliğini uzman birisinin görmesi iyi olacaktır. Bacağındaki uyuşma için de size korse öneren hekim ile görüşmenizi tavsiye ederim.

  • Şefıka cenan

    Ben 40 yaşındayım skolyoz tanısı konuldu yurumede zorlanıyorum fizik tedavi ve korse önerdi 9mm eğrilik olduğunu söyledi sizce korse ve egzersizlerle duzelır mi cevap yazarsanız sevinirim

    Yanıtla
    • 10 derece üzerindeki eğriliklere skolyoz denilmektedir. 9 derece sırtınızdaki eğrilik söylediğiniz şikayetlere sebep olmaz. Korse ve fizik tedaviye bu derece eğrilikler için gerek yoktur. Ağrılarınızın ve yürümekte zorlanmanızın sebebi başka bir durum ya da hastalıktır. Ağrılarınız geçince bu eğrilik geçebilir. Bu eğrilik ağrılarınız yüzünden oluşmamışsa sizin gençlik döneminizde oluşmuşsa bu eğrilik ne yaparsanız yapın düzelmez.

  • Tülay

    Merhaba hocam benim ;Ağustos 2009 doğumlu oğlum da skolyoz teşhis konuldu 5 farklı doktora gittik 43_45derece denildi ve 1.5yil önce yoktu önceki röntgen incelendi herhangi eğilim yok .doktorlar ameliyat dedi yanlız balta limanındaki doktor 14 yaşı bekleyelim bir kemik varmış gelişimiyle alakalı .ilerlemesini diye korse deneyelim ki 14 yaşında ameliyat olsun kemik tam gelişsin dedi. Başka prof. Doç. Hepsine gittim hiçbiri bundan bahsetmeden ameliyat dedi bende kemikten bahsedince o kemik tamamlamak üzere dedi ameliyat günü verdi sizce hocam ameliyata bu yaşta mi yoksa 14 yaşı ne olur yardımcı olun. Ameliyat kesin olmalı biliyorum ama doğru yaşamı?

    Yanıtla
    • 1.5 yıl önce eğrilik yokken birden 43-45 derece eğrilik oluşmuşsa hızlı ilerleyen bir eğriliktir. Beklemek sizin için dezavantaj olabilir. Ama yakın izlem ve düzgün korse kullanımı ile beklenebilir. Kemik gelişimini beklemek 13 yaşında bir çocuk için şart değil.

  • Aysel

    Kızım 12 yaşında 25 derece skolyaz var. Doktor 3d korse önerdi. Acaba bu 3d korse mi yoksa farklı bir korse mi daha iyidir. Hangisi kızım için faydalı olur

    Yanıtla
  • Yaren

    merhaba 20 yasındayım omurgamın mideye denk kısmında hafif eğrilik var derecesini bilmiyorum doktor skolyoz dedi fizik tedavi önerdi fakat ilerlemesinden korkuyorum nasıl bir yol izlemeliyim korse kullanımı etkili olur mu?

    Yanıtla
    • Erişkin yaşta skolyozlarda korse tedavisi önermiyoruz. Eğrilik derecesi 25 derecenin altındaysa ilerlemez. Skolyozla ilgilenen bir ortopedist ile görüşün eğrilik derecesini öğrenenin ve muayene olup diğer ilerleme kriterlerine de bakılsın.

  • Şeyda

    Merhabalar ben 37 yaşındayım dr her gittiğimde skolyozun var dendi lakin derecesini hiç söylemediler yalnız ben ağrılardan artık duramıyorum şiddetli ağrılarım var ayakkata bi yarim saat kalsam sırtımda şiddetli ağrılar başlıyor ne yapmalıyım cvp için şimdiden teşekkürler

    Yanıtla
    • Skolyoz ile ilgilenen bir ortopedi doktoruna muayene olun mutlaka derecesini ölçebilen ve size söyleyebilen birisine. Skolyoz normalde ağrı yapan bir dudum değildir. Ağrnızın da araştırılması gerekir.

  • cansu

    ben 13 yaşındayım scheurman skolyozum oldugu söylendi ve 63 derece eğiklik varmış ben hangi korseyi kullanmalıyım⁇

    Yanıtla
  • Orhan Uğur

    Hocam iyi günler. Kızım 14 yaşında dün skolyoz tespiti yapıldı 35 derece çıktı. Bize korse olarak hazır satılan korse yazıldı. Ama araştırdık. 3 d olması gerekiyormuş. scroktch egzersizi de fizik tedavi özel uygulayan uzman önerdi. Şimdi oraya başlayacağız. Hastanelerde randevu zor. Lütfen bize yol gösterin.

    Yanıtla
    • Geçmiş olsun, çocuğunuzu muayene edip uygun grafileri çekilip ona göre korseye karar verip yaptırmak gerekir.

  • Deniz

    Hocam merhaba ben Malatyada yaşıyoruz . Oğlum 14 yaşında 42 derece skolyoz vardı 1.5 ayda 35 dereceye düşürfük fiziktedsviyle korse ne önerirsiniz firma adıda verirseniz çok mutlu olrum. Malatyada çok iyi bulamadım

    Yanıtla
  • Deniz

    32 yaşındayım hocam 40 derece S skolyozum var ve kalça protezliyim skolyoz korsesi önerildi derecede ilerleme olmasını engellemek için sizce uygunmudur hocam

    Yanıtla
  • Aph

    Hocam ben 15 yasindayim daha onceler 10 yil jimnastik ile mesguldum simdi onurgamda 21° S sekilli skalioz oldugu soylendi 15 gun fizioterapiye gittim ve simdi korse yazdilar Bu korseni kac ay takmam gerek ? Surenin azalmasini umuyorum da

    Yanıtla
  • Ayten

    hocam merhaba kızım 12 yaşında 25 derece skolyozu var doktora gittik korsesi yapıldı takmaya başladı. Gelişimini tamamlanana kadar da devam ediceğini söyledi doktor. Korseyi çıkardığı an 24 saat içinde yine eski haline mi dönücek. Bende de 25 derece skolyoz var 40 yaşındayım ve hiçbir tedavi görmedim. Yani hiç tedavi olsun yada olmasın sonuç değişmiyor mu?

    Yanıtla
    • 12 yaşında 25 derece skolyoz sizin yaşınıza geldiğinde çok ilerlemiş olur. Korsenin amacı eğriliği düzeltmek değil ilerlemesini engellemektir. Korseyi kullanın mutlaka.

  • Ümmühan

    Hocam merhaba 16 yaşinda kızım var kızımda 41 derece skolyoz tanısı kondu ameliyat olması gerektiği söylendi korse kullansak faydası olur mu

    Yanıtla
    • Korse kullanımı 41 derece de etkin olabilir. Ama her çocuk için geçerli değil maalesef. Sizin çocuğunuzu görmeden bir şey söylemem doğru olmaz.

  • Nurgül

    Merhaba Gökhan bey ben bundan onyıl önce trafik kazası gecırdım kaza. Sonucu sol t 12kırık olmuş ama ben bunu ıkı yıl sonra öğrendim körse verdi doktor ihmal ettim takmadım yıllarca bel fıtığı oldum boyun düzleşmesi oldu amalıyat dedıler ama riskli ve korktuğum için olmadım nasıl bır yol izleyecegımı bılmıyorum kambur duruyorum göğüs kafesim omuzlar öne düşük kaç derece onu bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim sımdıden teşekkür ediyorum

    Yanıtla
  • Halil söylemez

    Hocam hayırlı günler oğlumda 22.5 derece skolyoz çıktı biz sırt ağrısı için aile hekimimize gitmiştik fakat doktorumuzun dikkatli Bi inceleme ile rastlantı eseri öğrendik ertesinde işinde uzman Bi hocamıza gittik sadece korse tedavisi ile atlatır dedi fakat önerdiği korse benim kafama yatmadı yeni nesil korse yaptırmak istediğimi söyledim kendisine boston olmayan bilgisayar ve kamera yardımı ile ölçü alınanlardan ve egzersiz de tavsiye etmedi ama ben yinede fizyoterapist arkadaşa da göndermeyi düşünüyorum sizce yeni nesil korse mi yoksa klasik boston korse mi daha verimli olur bu arada oğlum 14 yaşına yeni girdi ve yoğun spor yapan bir çocuk naçizane önerileriniz varsa memnun olurum cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

    Yanıtla
    • Çocuğunuzun eğrilik tipine göre karar verilir korse yapılırken. Görmeden bir şey söylemem mümkün değil maalesef.

  • Ulaş Karadaş

    Hocam kızıma skolyoz korsesi önerildi, özel yapım olduğu için pahalı bir ürün bu ürünün ödemesini SGK karşılıyor mu, karşılıyorsa ücretini SGK dan nasıl talep edeceğim. Bilgilendirir misiniz. Iyi çalışmalar.

    Yanıtla
    • Bu prosedürleri çok iyi bilmiyorum maalesef. Ama sgk çok çok az bir kısmını karşılar.

  • GİZEM

    merhabalar hocam 13 yaşında t8 seviyesi 24 derece sağ thoracal 14 derece sol lumbal skolyatik eğriliği olan 50 kg 160 cm boy olan kız çocuğu olan hasta için hangi korseyi önerirsiniz ?

    Yanıtla
    • Korse tedavisi eğrilik tipi omuz pozisyonu kalça pozisyonu ve birçok faktöre göre karar veriliyor. Öyle hazır korse önermiyoruz çocuğunuzun vücuduna göre özel olarak imal edilmesi gerekir.

  • Nazlı Erdivan

    Hocam iyi günler kızıma skolyoz teşhisi kondu 22 derece olduğu söylendi. Hemen fiziktedavi ve sonrasında korse önerildi. Kızım 15 yaşında. Regli olalı dolu dolu 3 yıl oldu. Kemik gelişiminin dördüncü evresinde. Sizce korse tedavisi gereklimi.

    Yanıtla
    • 22 derece skolyoz için korse tedavisi önermem. Hele 3 yıldır adet görüyorsa gerek yoktur. Ama bence doktorunuzla görüşüp tartışmanızda fayda var. Çünkü doktorunuz başka bir durum için önermiş olabilir.

  • Svc

    Oğlum 15 yaşında ve 20 derece eğrilik olduğu söylendi hocam şuan sadece egzersizler önerdi ne yapmamız lazım korse takmamiz uygunmu ve büyüme evresi geçince tamamen düzelme şansımız da yokmu

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.